Αφαιρετική, κλασματική και μη αφαιρετική αναζωογόνηση λέιζερ. Ποιο να διαλέξετε

Εν τω μεταξύ, δεν χρειάζεται να ξέρετε τίποτα γι 'αυτό. "

Είναι δυνατόν σε όλες τις περιπτώσεις να επιτευχθεί έντονο αποτέλεσμα με την αναζωογόνηση με λέιζερ; Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των κύριων μεθόδων έκθεσης του δέρματος σε ακτινοβολία φωτός; Ποια είναι η διαφορά μεταξύ αφαιρετικών, μη αφαιρετικών και κλασματικών τεχνικών για την εκτέλεση της διαδικασίας - λένε οι ειδικοί στην κλινική. Ποια μέθοδος αναζωογόνησης θα φέρει το πιο αποδεκτό αποτέλεσμα - διαβάστε το άρθρο μας.

Γιατί χρειάζεστε λέιζερ για αναζωογόνηση;

Η έκθεση (και η ακτινοβολία λέιζερ είναι "συμπυκνωμένο" φως) είναι πιο αποτελεσματική για την αναζωογόνηση του δέρματος: κανένα τοξικό ή σκληρό συστατικό όπως το ξεφλούδισμα δεν είναι πιο αποτελεσματικό από τις ενέσεις ή τις διαδικασίες ανύψωσης HF.

Ο κύριος σκοπός της επίδρασης λέιζερ στις δερματικές δομές είναι να ξεκινήσει η διαδικασία της νεοκολλαγένεσης (σύνθεση νέων και αποκατάσταση των κατεστραμμένων ινών κολλαγόνου) και η ενίσχυση των ινών ελαστίνης.

Αυτό κάνει το δέρμα πιο σφριγηλό και πιο ελαστικό. Η εμφάνιση του δέρματος αλλάζει σημαντικά προς το καλύτερο. Το δέρμα φαίνεται πιο λείο, πιο φρέσκο και πιο υγιές.

Κατάσταση του δέρματος πριν και μετά την αναζωογόνηση

Τι συμβαίνει όμως στο δέρμα όταν εκτίθεται στη θερμοκρασία;

 • Όταν το κολλαγόνο θερμαίνεται αργά στους 42-45 βαθμούς, οι ίνες κολλαγόνου μετουσιώνονται - πυκνώνουν, συρρικνώνονται (όπως η πρωτεΐνη κατά το μαγείρεμα), ενεργοποιούνται οι μεταβολικές διεργασίες. Αυτή η διαδικασία είναι η βάση για διαδικασίες ανύψωσης HF.
 • Όταν θερμαίνεται στους 50-70 βαθμούς, παρατηρείται πήξη των πρωτεϊνών του δέρματος - καταστρέφονται, ενώ ξεκινούν ενεργά οι διαδικασίες δημιουργίας νέων πρωτεϊνών. Αυτός ο τύπος έκθεσης χρησιμοποιείται, για παράδειγμα, στην ανύψωση RF βελόνας.
 • Όταν το δέρμα θερμαίνεται πάνω από 150 βαθμούς - αφαίρεση: εξάτμιση νερού, πρωτεϊνών και όλων των κυττάρων. Στην πραγματικότητα, είναι ένας τεχνητός τραυματισμός ιστού να αρχίσει η ανακαίνιση και η αντικατάσταση κατεστραμμένων κατασκευών με νέες.

Με απλά λόγια, μέσω της μετουσίωσης κινητοποιούμε τους υπάρχοντες πόρους του δέρματος, μέσω της πήξης προσπαθούμε να αλλάξουμε εν μέρει τις πιο σημαντικές ινώδεις πρωτεΐνες και μέσω της αφαίρεσης αντικαθιστούμε εντελώς το δέρμα με μια νέα.

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι έκθεσης σε λέιζερ: αφαιρετικός και μη αφαιρετικός (ή όχι).

Τύποι έκθεσης στο δέρμα με λέιζερ

Μη αφαιρετική αναζωογόνηση με λέιζερ

Η μη αφαιρετική μέθοδος έκθεσης δεν σημαίνει καμία ζημιά στην επιφάνεια του δέρματος (γι 'αυτό φέρει αυτό το όνομα). Με μια μη αφαιρετική αναζωογόνηση λέιζερ υπάρχει μια ελαφρά θέρμανση (42-45 °) ή πήξη (45-60 °) του ιστού. Η ακτινοβολία απορροφάται από χρωματοφόρα (νερό και ινώδεις πρωτεΐνες του δέρματος - κολλαγόνο και ελαστίνη). Δεδομένου ότι η επιφάνεια του δέρματος δεν διαταράσσεται, η ακτινοβολία διέρχεται πρώτα από την επιδερμίδα και διεισδύει στο χόριο με απώλειες.

Το αποτέλεσμα μιας μη αφαιρετικής αναζωογόνησης με λέιζερ αποσκοπεί κυρίως στην εξάλειψη των αρχικών αλλαγών του δέρματος που σχετίζονται με την ηλικία και συνιστάται σε ασθενείς ηλικίας 25 έως 35 ετών.

Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου έγκειται στο σωρευτικό αποτέλεσμα και την ταχεία ανάκαμψη (δεν υπάρχει αποκατάσταση). Ωστόσο, για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστάται να ακολουθείται μια πλήρης διαδικαστική ροή με ένα διάστημα 10 έως 30 ημερών μεταξύ των συνεδριών. Είναι κατανοητό ότι ο αντίκτυπος θα είναι ήπιος και ήπιος και ως εκ τούτου ανίκανος να αντιμετωπίσει τα εμφανή σημάδια γήρανσης.

Ο κύριος στόχος της μη αφαιρετικής διαδικασίας αναζωογόνησης με λέιζερ είναι η βελτίωση της γενικής κατάστασης και της ποιότητας του δέρματος.

Οι μη αφαιρετικές διαδικασίες εκτελούνται με νεοδύμιο, λέιζερ αλεξανδρίτη και γυαλί erbium.

Οι μη αφαιρετικές διαδικασίες αναζωογόνησης ενδείκνυνται για:

 • Η εμφάνιση της πρώτης έκφρασης και των ρυτίδων της ηλικίας.
 • Απώλεια τόνου δέρματος.
 • Επιφανειακή δυσχρωμάτωση και υπερχρωματισμός.

Με μια πλήρη πορεία αρκετών συνεδριών, οι ασθενείς επιτυγχάνουν έντονα θεραπευτικά αποτελέσματα.

Αφαιρετική αναζωογόνηση με λέιζερ

Η κλασική αφαιρετική αναζωογόνηση συνεπάγεται συνεχή επίδραση σε ολόκληρη την επιφάνεια του δέρματος (όπως με τα χημικά ή τα απολέπιση οξέος).

Η αφαίρεση γίνεται με διοξείδιο του άνθρακα (CO2) ή λέιζερ erbium. Η δέσμη λέιζερ εξατμίζει αμέσως το δέρμα (συχνά αναφέρεται ως διαδικασία εξάτμισης). Στην περιοχή της απορρόφησης, η θερμοκρασία αυξάνεται γρήγορα (έως αρκετές εκατοντάδες μοίρες) και ο ιστός εξατμίζεται σχεδόν αμέσως χωρίς να χρειάζεται χρόνος για τη μεταφορά θερμότητας στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος.

Το λέιζερ διοξειδίου του άνθρακα διεισδύει σε όλο το βάθος της επιδερμίδας και συλλαμβάνει ακόμη και τα ανώτερα στρώματα του δέρματος. Επιπλέον, εξασφαλίζει θερμική θέρμανση του υποκείμενου ιστού. Το λέιζερ erbium λειτουργεί σε μικρότερο βάθος.

Το κύριο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με την ανανέωση και την αναδιοργάνωση των κυττάρων του δέρματος, την καταστροφή και το νεόπλασμα των μορίων κολλαγόνου και ελαστίνης.

Το αποτέλεσμα αυτών των διεργασιών είναι η σύσφιξη του δέρματος κατά 20-25%.

Με τη βοήθεια της αφαιρετικής έκθεσης με λέιζερ, τα σημάδια και τα σημάδια μπορούν επίσης να αφαιρεθούν. Σε αυτήν την περίπτωση, χρησιμοποιούνται ειδικά ακροφύσια που δημιουργούν δέσμη λέιζερ που δεν επηρεάζει την περιοχή του δέρματος, αλλά επιλεκτικά.

Η διαδικασία αποκατάστασης μετά την αφαιρετική αναζωογόνηση λέιζερ πραγματοποιείται με διαφορετικούς τρόπους ανάλογα με τον τύπο του λέιζερ που χρησιμοποιείται.

Όταν εκτελείτε αφαιρετική αναζωογόνηση λέιζερ, επιτυγχάνεται το ακόλουθο αποτέλεσμα:

 1. Λείανση λεπτών ρυτίδων (απομίμηση, πλέγμα) και βαθιές δομικές αυλακώσεις / ρυτίδες.
 2. Εξουδετέρωση των εκδηλώσεων δυσχρωμίας και υπερχρωματισμού του δέρματος στο πρόσωπο, το λαιμό, το ντεκολτέ.
 3. Εξάλειψη της χαλαρότητας και των "μπιφτέκια" του δέρματος.
 4. Ελαφροί και μεσαίοι ανελκυστήρες για βαθμίδα I-II βαρύτητας.
 5. Μείωση της σοβαρότητας της μετα-ακμής (ουλές αλλαγές στο δέρμα στο πλαίσιο της ακμής).
 6. Λείανση ραγάδων και ουλών.

Κλασματική αναζωογόνηση λέιζερ

Με την κλασματική αναζωογόνηση, η δέσμη λέιζερ διασκορπίζεται σε πολλά λεπτότερα μικρόβια και δεν επηρεάζει ολόκληρη την περιοχή της υπό θεραπεία περιοχής, αλλά μόνο σε μικρές περιοχές του δέρματος - σημείο προς σημείο (έως και 20% -50% της περιοχής θεραπείας ). Είναι πολύ πιο ήπιο, αλλά ταυτόχρονα αποτελεσματικό στο δέρμα.

Η κλασματική έκθεση μπορεί να είναι μη αφαιρετική και αφαιρετική. Ως επί το πλείστον, όταν αναφέρονται κλασματικές διαδικασίες, εννοούν τεχνολογίες κατάλυσης.

Η κλασματική αφαιρετική ανάπλαση θεωρείται το «χρυσό πρότυπο» της αναζωογόνησης λέιζερ. Αυτή η ανακάλυψη έχει σχεδόν αντικαταστήσει πλήρως την πλήρη κλασική αφαίρεση.

Χωρίς πλήρη παραβίαση του δέρματος, η ένταση των απαραίτητων διαδικασιών αποκατάστασης αυξάνεται, ο χρόνος αποκατάστασης μειώνεται. Σε αντίθεση με την κλασική αφαιρετική θεραπεία ή τη χημική απολέπιση, η διαδικασία δεν οδηγεί στο σχηματισμό μιας πυκνής, φαγούρας κρούστας στο πρόσωπο. Είναι κατάλληλο για τη θεραπεία ευαίσθητων περιοχών του δέρματος (βλέφαρα, ρινοχειλιακό τρίγωνο).

Κατάσταση του δέρματος αμέσως μετά την έκθεση με λέιζερ και μετά από τρεις μήνες

Η δέσμη λέιζερ διεισδύει κάτω από το δέρμα σε ένα ακριβώς καθορισμένο βάθος σύμφωνα με ένα ακριβώς καθορισμένο σχέδιο του κλασματικού πλέγματος χωρίς καύση ή τραυματισμό γειτονικών ιστών. Οι ρυθμίσεις της συσκευής κατά την εκτέλεση μιας κλασματικής διαδικασίας ανίχνευσης επιφανειών μπορούν να αλλάξουν για να επιτευχθούν συγκεκριμένα αποτελέσματα ανάλογα με τον φωτοτύπο του δέρματος και τη σοβαρότητα της όρασης.

Η κλασματική αναζωογόνηση σας επιτρέπει να θεραπεύσετε ολόκληρο το πρόσωπο και τις μεμονωμένες, πιο «προβληματικές» περιοχές. Σε αυτήν την περίπτωση, το όριο μεταξύ της περιοχής θεραπείας και της περιοχής που δεν έχει υποστεί αγωγή είναι πρακτικά αόρατο σε αντίθεση με τη συνεχή αφαιρετική θεραπεία.

Συνιστάται κλασματική αφαίρεση κωνικών για:

 • Η εμφάνιση πτυχών, πτυχώσεων, αυλακώσεων και πτυχών οποιουδήποτε βάθους.
 • Υπερχρωματισμός / υπερκεράτωση;
 • Γκρι / γήινη επιδερμίδα.
 • Αφυδάτωση του δέρματος.
 • Χάστε το φυσικό στροβιλισμό και την ελαστικότητα του δέρματος.
 • Διευρυμένοι πόροι;
 • Εκδήλωση ουλών και κηλίδων ακμής.
 • Μέλασμα.

Η διαδικασία είναι ευέλικτη και αποτελεσματική, γι 'αυτό προτιμάται από πολλούς αισθητικούς. Μια ικανή προσέγγιση για την πραγματοποίηση κλασματικής αναζωογόνησης θα δώσει ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα, το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να συγκριθεί με πιο σοβαρούς χειρισμούς της αισθητικής ιατρικής (συμπεριλαμβανομένης της πλαστικής χειρουργικής).

Πώς επιλέγω τη σωστή διαδικασία;

Εάν αποφασίσετε να κάνετε αναζωογόνηση με λέιζερ, είναι καλύτερα να εμπιστευτείτε την επιλογή της μεθόδου και της τακτικής στον αισθητικό σας. Θα πραγματοποιήσει μια ολοκληρωμένη διάγνωση της κατάστασης του δέρματος σας, θα αξιολογήσει τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά και θα αναλύσει τις αιτίες των εξωτερικών ατελειών.

Κατά τη διάρκεια μιας προσωπικής διαβούλευσης, ο γιατρός θα σας ζητήσει να εκφράσετε το επιθυμητό αποτέλεσμα και να το συγκρίνετε με τις δυνατότητες αναζωογόνησης με λέιζερ. Οι έμπειροι και ευσυνείδητοι ειδικοί προσφέρουν πάντα εναλλακτικές λύσεις εάν καταλαβαίνουν ότι η επιλεγμένη διαδικασία δεν ικανοποιεί πλήρως τις ανάγκες του ασθενούς.

Δεδομένου ότι η κλασματική αναζωογόνηση είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές, καθολικές και ασφαλέστερες μεθόδους διόρθωσης κατά της γήρανσης, προτιμάται από τους περισσότερους αισθητικούς.

Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, χρησιμοποιούνται τυπικές αφαιρετικές και μη αφαιρετικές τεχνικές θεραπείας (π. χ. , για εκτεταμένες αλλοιώσεις ακμής ή τα πρώτα λεπτά σημάδια γήρανσης).

Αξίζει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται στο επιλεγμένο ιατρικό κέντρο. Αυτό μας επιτρέπει να διασφαλίσουμε ένα ευεργετικό αποτέλεσμα και πλήρη ασφάλεια των διαδικασιών.